2 mai 2024
Atenţie, şoferi! Rafalele de vânt şi ploaia VĂ PUN ÎN PERICOL!

Atenţie, şoferi! Rafalele de vânt şi ploaia VĂ PUN ÎN PERICOL!

Recomandări pentru o deplasare sigură în condiţii de ploaie şi vânt puternic

Având în vedere faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări cod galben de ploi, valabile în perioada 30 septembrie (ora13.00) -02 octombrie ( ora 08:00) a.c., pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă :

Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înaintea efectuării oricărei manevre în trafic să se asigure temeinic. Atunci când vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Referitor la circulaţia în condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu vehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, poliţiştii rutieri le recomandă:

– Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public!

– Angajaţi-vă în traversarea părții carosabile numai după ce v-aţi asigurat că acest lucru se poate face în siguranţă!

– Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu sunt prevăzute cu trotuare sau poteci!

– Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că nu există vreun pericol!

– Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial