20 aprilie 2024
ATENŢIE LA ŞARLATANI: Un bătrân din Runcu a fost dus de nas de un nenorocit! L-a lăsat fără 1 000 de lei!

ATENŢIE LA ŞARLATANI: Un bătrân din Runcu a fost dus de nas de un nenorocit! L-a lăsat fără 1 000 de lei!

Poliţia dâmboviţeană informează cetăţenii cu privire la măsurile ce trebuie să şi le ia pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, comise prin diverse moduri de operare.

Poliţia Municipiului Târgovişte a fost sesizată de către numitul D.V., de 79 de ani, din comuna Runcu, cu privire la faptul că a fost înşelat de un bărbat, cu suma de 1000 de lei .

În fapt, în data de 05.06.2013, în timp ce se afla în curtea unei unităţi spitaliceşti din Târgovişte, numitul D.V. a fost abordat de un bărbat, care i-a propus sprijinul în cazul în care doreşte obţinerea unui împrumut, stabilind ca în cursul zilei următoare să se întâlnească în aceeaşi zonă.

În data de 06 iunie 2013, bărbatul i-a solicitat numitului D.V completarea unei cereri şi suma de 1000 de lei, motivând că le va depune pentru ca acesta să obţină un împrumut de 12000 de lei.

Astfel, cei doi s-au deplasat la o unitate de pofil pentru obţinerea împrumutului, ocazie cu care bărbatul l-a rugat să îl aştepte în faţa unităţii, precizând că va reveni cu suma de 12000 de lei, fapt care nu s-a mai întâmplat.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea suspectului şi tragerea acestuia la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a preveni victimizarea cetăţenilor prin săvârşirea unor înşelăciuni poliţia dâmboviţeană vă recomandă :

– nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni ;

– fiţi sceptici atunci când sunteţi abordaţi pe stradă sau în alte locuri de către persoane necunoscute;

– manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă solicită date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult sume de bani pentru a vă sprijini în diferite cazuri ( obţinerea unui împrumut);

– fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face;

– nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se solicită să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să le înmânaţi unor persoane străine;

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial