27 aprilie 2024
Asfaltare, canalizare, iluminat public modern şi investiţii în Educaţie – Proiectele importante derulate de Primăria comunei Hulubeşti

Asfaltare, canalizare, iluminat public modern şi investiţii în Educaţie – Proiectele importante derulate de Primăria comunei Hulubeşti

Asfaltare, canalizare, iluminat public modern şi economic, dar şi investiţii importante în Educaţie – acestea sunt, pe scurt, proiectele importante derulate, în anul 2024, de Primăria comunei Hulubeşti.

Primarul Ion Cursureanu a făcut o prezentare amplă a agendei de lucru încărcată pe care o are pentru acest an.

Edilul şi echipa sa, cu ajutorul celor de bună-credinţă din consiliul local, s-au preocupat pentru atragerea de fonduri europene, dar şi de la judeţ, pentru noi investiţii.

“Stimați consăteni, dragi prieteni din comuna Hulubești!

Deși opoziția neconstructivă a comunei Hulubești, reprezentată de consilierii Roată Ștefan și Nenisanu Robert, s-a opus cu înverșunare pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a localității noastre, consilierii PSD au votat bugetul Comunei Hulubești și astfel începem un an nou plin de investiții în localitatea noastră:

1- Vom continua modernizarea și asfaltarea pe DC 97 Măgura-Vartop – Hulubești, investitie în valoare de 30,5 miliarde lei .(Anghel Saligny)

2- Vom începe lucrările de canalizare în Butoiu de Jos (Botea) și Magura ( Doseni), lucrari cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 76 miliarde lei. (POIM )

3 – Vom finaliza lucrarile de asfaltare stratul 2 pe DC 104 B Butoiu de Sus pe Vale, 5 miliarde lei, finanțare Consiliul Judetean Dâmbovița.

4 – După executarea lucrărilor de canalizare, vom începe lucrarile de modernizare și asfaltare a DC 104 A Butoiu de Jos (Botea), lucrare finanțată prin programul Anghel Saligny, în valoare de 18 miliarde lei.

5- Vom începe lucrarile de modernizare și asfaltare pe DC 104 Valea Dadei, proiect finanțat în Asociere cu CJ Dambovita și care are o valoare de 35 miliarde lei.

6 – Vom continua lucrarile și vom finaliza ,,Terenul de Minifotbal Butoiu de Sus”, în Asociere cu CJ Dâmbovița, valoarea acestuia fiind de 4 ,85 miliarde lei.

7 – Vom începe lucrările de modernizare a iluminatului public în satele Butoiu de Sus, Butoiu de Jos, Botea, Valea Dadei, finanțate în totalitate din fonduri externe, valoarea lucrărilor fiind de 10 miliarde lei. Asta presupune înlocuirea lampilor de iluminat vechi și montarea unora moderne pe fiecare stâlp, pentru o eficiență maximă și reducerea costurilor de consum energetic.

8- Vom finaliza Grădinița Hulubești, (maxim două luni), fonduri europene nerambursabile, în valoare de 15 miliarde lei.

9 – Vom implementa Proiectul pentru piste de biciclete în Satul Branzari, finanțare prin Administratia Fondului de Mediu în valoare de 23 miliarde lei. Sume nerambursabile.

10 – Vom construi 16 Stații de încărcare electrice, Proiect finanțat prin Administrația Fondului de Mediu, în valoare de 9,6 miliarde lei.

11- Vom achiziționa un microbuz electric, în asociere cu CJ DAMBOVITA, prin Administrația Fondului de Mediu, valoarea acestuia fiind 250 de mii de euro, sumă nerambursabilă.

12- Vom reabilita Caminul Cultural, proiect finanțat prin CNI, valoarea acestuia fiind de 35 miliarde lei.

13- Vom implementa prin POR 2021-2027 Proiectul privind Reabilitarea Scolii Gimnaziale Hulubești, cu fonduri europene, valoarea acestuia fiind de 118 miliarde lei.

14- Si nu în ultimul rând, am făcut Studiul de fezabilitate pentru extinderea canalizării în Butoiu de Sus, pe Vale și Valea Dadei, proiect ce va fi finanțat prin Administratia Fondului de Mediu și care are o valoare de 80 miliarde lei.

15- Împreuna cu Primăriile Ludeşti, Crângurile și Cobia, avem realizat și înaintat Proiectul pentru Gaze naturale, valoarea acestuia fiind de 24 milioane euro. Așteptăm finantare prin fonduri europene nerambursabile.

Stimați consăteni, an de an am facut câte ceva pentru comunitatea noastră atrăgând fonduri europene, guvernamentale și de la Consiliul Județean Dâmbovița, am adus bani pentru a finanța cât mai multe lucrări necesare comunității noastre. Începem majoritatea lucrărilor în forță și vom demonstra implicarea noastră totală. Deviza mea este ,,Seriozitate, Responsabilitate, Fapte nu Vorbe”. Mulțumesc încă odată Președintelui Consiliului Judetean Dâmbovița, dl Corneliu Ștefan, pentru tot sprijinul acordat comunității noastre, a precizat Ion Cursureanu, primarul comunei Hulubeşti.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial