19 aprilie 2024
„ARTA RESTAURĂRII”, la Muzeul de Istorie, între 14 şi 26 mai

„ARTA RESTAURĂRII”, la Muzeul de Istorie, între 14 şi 26 mai

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, aduce în fața publicului o nouă expoziție – „ARTA RESTAURĂRII”, organizată la Muzeul de Istorie, în perioada 14 – 26 mai 2022. 

Expoziția include numeroase obiecte de patrimoniu, restaurate de membrii Laboratorului de Conservare – Restaurare din cadrul muzeului, multe dintre acestea fiind distinse cu premii la saloanele naționale de restaurare.

Expoziția va fi inaugurată pe 14 mai 2022, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Această dată a fost aleasă special pentru a pune în valoare importanța restaurării și măiestria profesioniștilor din muzee. Artefactele etalate acoperă toate categoriile de patrimoniu, iar piesele sunt însoțite de ilustrație sugestivă, care prezintă toate etapele procesului.

Este o rară ocazie de a descoperi o activitate din culisele muzeului și de a prețui, o dată în plus, importanța muzeelor, ca deținătoare de bunuri de patrimoniu cultural.

Expoziția este deschisă zilnic, în intervalul orar 08:00 – 17:00, la sediul Muzeului de Istorie – Calea Domnească, nr. 189.

  Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial