20 aprilie 2024
Arhiepiscopia Târgoviştei – Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni

Arhiepiscopia Târgoviştei – Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni

brosuraAcestă apariţie reprezintă cea de a opta broşură a  Colecţiei Misionar–Educative a Eparhiei noastre, demers misionar iniţiat şi  sprijinit de către Înaltpreasfinţitul Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, cu o apariţie periodicã pe diferite teme de actualitate  creştin-ortodoxã, cu scopul promivãrii valorilor evanghelice mântuitoare în  societatea româneascã contemporanã”, aşa cum precizează argumentul  editorial al colecţiei.

Această  broşură apare, în acest an, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre  drept “Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”,  şi are  ca responsabil de numãr pe P.C. Pr. prof. dr. Mihai Iulian STAN.

De asemenea,  ca şi la broşurile precedente coordonarea ştiinţifică este asigurată de un  comitet redacţional format din profesori de la Facultatea de Teologie și  Științele Educației a Universitãţii “Valahia” din Târgovişte, de la  Seminarul Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” din Târgovişte şi Pãrinţi  Consilieri de la Centrul Eparhial.

Scopul lucrării este acela de a reliefa importanţa misionară a jertfei  Sfinţilor Martiri Brâncoveni, dar şi exemplu deplin de fidelitate şi ataşament faţă de  Ortodoxia românească al Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu, autentic model de  om politic creştin, simbol al mărturisirii jertfelnice a credinţei, dar şi un  reper mereu valabil de curaj şi de afirmare a demnităţii noastre creştine şi  româneşti.

Lansarea oficială a broşurii a fost făcută, în mod  solemn, luni 9 iunie 2014, de către Înaltpreasfinţia Sa, cu prilejul  ceremoniilor liturgice legate de începutul pelerinajului național cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin  Brâncoveanu, ocazie cu care a fost resfinţită şi biserica Parohiei Potlogi,  recent restaurată, ctitorie a Sfântului Voievod Martir, la care au participat  peste 7.000 de credincioși.

BIROUL  DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial