25 aprilie 2024
ARDE Dâmboviţa! Vezi unde au fost puşi pe jar pompierii!

ARDE Dâmboviţa! Vezi unde au fost puşi pe jar pompierii!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 9(nouă) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.6(şase) hectare de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Târgovişte (mun.Târgovişte – 50mp; com.Ulmi – 700mp);  Detaşamentul Moreni (mun.Moreni – 50mp; com.I.L.Caragiale – 500mp; com.Iedera – 1000mp);  Garda Voineşti (com.Tătărani – 50mp);  Garda Corneşti (com.Bilciureşti – 5ha; com.Cojasca – 2500mp);  Garda Vişina (com.Răscăieţi – 5000mp);

• Pompierii de la Garda Fieni au intervenit în cartierul Costeşti al oraşului Fieni pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unei gospodării. Un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars cca.9000kg porumb; • Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un şopron situat în curtea unei gospodării din comuna Dragodana. Un mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat (sobă), se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars: acoperişul şopronului pe o suprafaţă de cca.60mp şi cca.1000kg porumb. Locuinţa proprietarului, situată în imediata vecinătate, a fost salvată din calea flăcărilor de intervenţia promptă a pompierilor; • Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost solicitaţi în comuna Ulmi – sat Matraca pentru salvarea unui câine căzut într-un puţ dezafectat cu adâncimea de cca.10m; • Pompierii de la Garda Corneşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la căminul cultural din localitatea Corneşti. Un scurtcircuit produs de o siguranţă din tabloul electric de distribuţie, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului. Au ars: tavanul pe o suprafaţă de cca.30mp şi acoperişul clădirii pe o suprafaţă de cca.40mp;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 21 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături şi dureri abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * Având în vedere creşterea alarmantă a incendiilor de vegetaţie, mai ales că traversăm o perioada caniculară şi secetoasă, pentru a preîntâmpina producerea incendiilor de vegetaţie care pot avea consecinţe grave prin producerea de pagube materiale importante, pierderi de vieţi omeneşti şi afectarea mediului înconjurător, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa atenționează atât cetățenii, cât și instituțiile și operatorii economici asupra respectării prevederilor legislaţiei în vigoare, în care se stipulează foarte clar: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial