4 mai 2024

Aproape o mie de șoferi, din Dâmbovița, amendați în numai 8 ore!

pol-actÎn urma unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 933 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 270.000 de lei, au reținut 45 de permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.

În intervalul orar 14:00 – 22:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la formațiunile de profil din teritoriu, împreună cu efective de la ordine publică, au acţionat pe raza județului pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Poliţiştii au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 933 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 270.570 de lei, dintre care 37 pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 4 la O.G. 37/2007 și 874 la O.U.G. 195/2002, restul fiind la alte acte normative.

Din totalul amenzilor aplicate pentru încălcarea normelor rutiere, 146 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 217 pentru neportul centurii de siguranță, 30 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, două pentru consum de alcool, 7 pentru depășiri neregulamentare, 17 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule și 8 pentru lipsa rovinietei.

De asemenea, în urma abaterilor constatate, polițiștii au sancționat 112 pietoni, 45 de bicicliști, 36 de căruțași și 7 motocicliști.

Totodată, au fost reținute 45 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua să fie prezenți în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

poliInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținute în sarcina unor bărbați

Poliţiştii din Răcari au depistat un bărbat de 49 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, s-a stabilit că cel în cauză avea permisul de conducere anulat.

Un alt bărbat de 61 de ani, din București, este cercetat de polițiștii din Mătăsaru după ce a fost surprins la volanul unui autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial