22 mai 2024

Aproape 350 de şoferi dâmboviţeni N-AU PURTAT CENTURA şi au primit amenzi cu nemiluita!

www.mariusbuga.ro_images_centuraPeste 340 de conducători auto şi pasageri, sancţionaţi pentru neportul dispozitivelor de siguranţă

 Poliţiştii rutieri au continuat acţiunea pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto şi a ocupanţilor  din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă ori sistemele de retenţie omologate.

 Cu această ocazie, au fost aplicate 346 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 58 820 de lei.

 Stimaţi conducători auto şi pasageri,

 Vă informăm că potrivit art. 36 alin.1 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

 În caz contrar, sunteţi pasibili de a fi sancţionaţi cu amendă şi două puncte penalizare.

 www.mariusbuga.ro_images_etilotest1Acţiune a poliţiştilor dâmboviţeni

 Poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pe raza întregului judeţ pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de siguranţă civică şi implicit pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

 Astfel, ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 308 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 22 325 de lei.

 Dintre acestea, 191 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice, iar 31 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în conformitate cu Legea 61/1991.

 Totodată, au fost constatate 9 infracţiuni, din care 2 în flagrant delict.

 Exemplu:

 Politiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe raza municipiului Târgovişte, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din localitate.

 S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte pentru a i se preleva monstre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

 Pe numele acestuia, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 din Codul Penal.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial