19 aprilie 2024
Apariţie uluitoare în zona de câmpie din judeţul Dâmboviţa!

Apariţie uluitoare în zona de câmpie din judeţul Dâmboviţa!

urs2Apariţie uluitoare în zona de câmpie din judeţul Dâmboviţa. Un urs a fost văzut de nişte localnici în timp ce alerga nestingherit pe străzi.

ursŞocaţi, oamenii au apucat să pună mâna pe telefoane şi să filmeze animalul, care era vizibil speriat. Localnicii se tem că incidentul s-ar putea repetă, mai cu seama că sălbăticiunile obişnuiesc să coboare din munţi şi să meargă tot mai departe, în căutare de hrană.

Câteva imagini au fost surprinse pe un drum din satul Butoiu de Sus. Doi tineri au dat nas în nas cu animalul chiar în zorii zilei, în timp ce se îndreptau către serviciu. Incidentul este straniu pentru că zona este una de câmpie, iar în apropiere nu există păduri.

urs1“Când am ieşit pe drum, am văzut urmele de la urs… erau mari! Cred că e mare!” – spune o femeie.

Animalul a fost văzut gonind şi pe străzile din Găeşti, unde a fost filmat, din maşină, de câteva personae.

urs4“Mi se pare ceva neobişnuit şi nu e numai urs, sunt şi vulpi. Urs, de când sunt, de 65 de ani, nu am pomenit”, spune un bărbat.

urs3Ion Untărescu, viceprimar: “Este un lucru total neobişnuit, având în vedere că ne aflăm în zona de câmpie. Nu avem păduri în această zona.”

Dacă se întâlnesc cu ursul şi sunt în pericol, oamenii sunt sfătuiţi să sune la 112. Autorităţile au obligaţia să tranchilizeze animalul şi să îl relocheze într-o zona departe de case şi de oameni.

Probleme sunt şi în Braşov, unde patru urşi, coboară şi ziua şi noaptea din pădure la tomberoanele de gunoi de pe străzi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial