23 aprilie 2024
Anul European al Competențelor – Recalificare și perfecționare

Anul European al Competențelor – Recalificare și perfecționare

”Președintele Camera de Comerț Dâmbovița, domnul Valentin Calcan a fost prezent vineri, 5 mai, la evenimentul organizat de către Consiliul Județean Dâmbovița „𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐧𝐨𝐧-𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫”.

🔍 Obiectivul general al Anului European al Competențelor este de a promova o mentalitate axată pe #recalificare și #perfecționare. Scopul este de a stimula competitivitatea întreprinderilor europene și de a crea locuri de muncă de calitate. Concentrarea asupra recalificării și perfecționării ar trebui să contribuie, de asemenea, la eliminarea deficitelor și a lipsei de competențe.

❗În prezent, peste trei sferturi dintre întreprinderile din Uniunea Europeană raportează dificultăți în găsirea de lucrători cu competențele necesare;

❗Cele mai recente cifre furnizate de Eurostat sugerează că doar 37 % dintre adulți urmează cursuri de formare în mod frecvent.

❗4 din 10 adulți și una din trei persoane care lucrează în Europa nu dispun de competențe digitale de bază. În plus, încă din 2021, existau deficite de personal pentru 28 de ocupații, de la construcții și asistență medicală până la inginerie și IT.

📚 Pentru a încuraja învățarea pe tot parcursul vieții, statele membre au aprobat obiectivele sociale ale Strategiei Europa 2030 conform cărora cel puțin 60 % dintre adulți ar trebui să participe la formare în fiecare an. Acest lucru este, de asemenea, important pentru atingerea obiectivului privind rata de ocupare a forței de muncă de cel puțin 78 % până în 2030. O forță de muncă bine pregătită determină o mai mare competitivitate a companiilor, implicit o creștere economică și un nivel de trai ridicat.

Felicitări Consiliul Județean Dâmbovița pentru eveniment!”.

sursa – Camera de Comerț Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial