6 februarie 2023

Amenzi usturătoare pentru patronii care îşi ţineau angajaţii fără contract sau nu le plăteau nici măcar salariul minim pe economie

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IUNIE 2018

Acțiunile întreprinse de I.T.M. Dâmbovița se desfășoară în concordanță cu Programul de Guvernare pentru anii 2017 2020, acțiuni prin care se urmărește verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În luna iunie 2018, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 123 controale în urma cărora 32 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 130.000 de lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), lipsa evidenței orelor de muncă prestate de salariați.

Munca nedeclarată a fost depistată la 23 de angajatori, astfel: 5 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 39 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal iar o persoană muncea în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 100.000 de lei. În luna iunie munca nedeclarată a fost întâlnită în următoarele domenii de activitate: transporturi rutiere, prelucrarea sticlei, confecționare mobilă.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 138 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 64 angajatori sancționați, 6 amenzi contravenţionale totalizând 21.000 de lei.

Inspector şef

Marius LIXANDRU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial