18 mai 2024
Amenzi de 11 500 de lei, celor care nu respectau normele sanitare

Amenzi de 11 500 de lei, celor care nu respectau normele sanitare

*Politistii dâmbovițeni au continuat sa acționeze pentru a verifica modul in care se respecta prevederile legale impuse in contextul actual *

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, au continuat acțiunile în zonele de interes, respectiv in zonele unde se formează aglomerări de persoane, centre comerciale, piețe și mijloace de transport în comun.

Scopul acțiunilor desfășurate este de a verifica modul in care se respectă măsurile de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor. În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, echipele mixte de control au efectuat verificări la 136 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de 11 500 de lei. De asemenea, in cadrul acțiunilor au fost verificate, în vederea respectării măsurilor de siguranță, 315 mijloace de transport, 118 fiind mijloace destinate transportului în comun.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, forțele de ordine fiind permanent la datorie pentru siguranța comunității. Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial