28 aprilie 2024
Cine ar fi pus foc la pensiunea care a ars, duminică, în Târgovişte

Cine ar fi pus foc la pensiunea care a ars, duminică, în Târgovişte

Un bărbat în vârstă de 49 de ani este bănuit de poliţiştii din Târgovişte că ar fi provocat incendiul, din weekend, de la pensiunea din Târgovişte.

Individul ar fi avut certuri mai vechi cu administratorul pensiunii, spun investigatorii.

Ca să se răzbune, acesta ar fi sărit gardul unităţii de cazare, iar ulterior ar fi ajuns în mansarda pensiunii, unde ar fi pus foc.

“La data de 20 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de un bărbat, de 49 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, la data de 18 februarie a.c., pe baza unui conflict preexistent cu administratorul unei societăți comerciale, în jurul orei 14:30, bănuitul, ar fi escaladat gardul unei pensiuni din municipiul Târgoviște, ar fi pătruns în mansarda acesteia, unde ar fi incendiat mai multe materiale textile. În urma incendiului nu au rezultat persoane rănite.

Pe parcursul acestei zile, 21 februarie, bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial