29 martie 2024
Amendați de jandarmi după ce au făcut focul în ariile protejate din Bucegi

Amendați de jandarmi după ce au făcut focul în ariile protejate din Bucegi

Webp.net-resizeimage-309Jandarmii montani au în atenție faptele antisociale săvârșite în Munții Bucegi

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat mai multe acțiuni preventive incidente faptelor săvârșite cu încălcarea prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și OUG nr. 23 din 2008 prvind pescuitul și acvacultura.

Activitățile s-au desfășurat cu preponderență pe traseele montane din zonele Padina, Păstrăvărie, Turbărie, Blana, Bolboci și 7 Izvoare.

În urma acestora au fost aplicate 6 avertismente pentru parcarea autoturismelor în spații neamenajate; accesul oricărui autovehicul în fondul forestier național fără acordul scris al proprietarului sau administratorului, precum și 2 amenzi în valoare totală de 2.300 de lei pentru aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate și pescuitul recreativ fără permis în habitatele piscicole naturale.

Totodată, în cele 2 zile de weekend jandarmii montani au desfășurat și 3 acțiuni informativ-preventive cu personalul din cadrul Administrației Parcului Natural Bucegi.

 

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani. 

 

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial