25 aprilie 2024
Alertă medicală în Moreni: 12 copii au ajuns la spital cu dureri de burtă, ameţeli şi greaţă!

Alertă medicală în Moreni: 12 copii au ajuns la spital cu dureri de burtă, ameţeli şi greaţă!

morep1Alerta in sectia de pediatrie a spitalului din Moreni. 12 copii cu varste intre 3 si 12 ani, au ajuns acolo incepand de  miercuri dupa-amiaza, cu dureri de burta, ameteli si greata, iar medicii spun ca au suferit o toxiinfectie alimentara grava.

Apoi si doi adulti s-au prezentat la doctor cu aceleasi simptome. Autoritatile sanitare nu au reusit inca sa afle ce i-a imbolnavit pe toti acesti oameni ca sa poata lua masuri de protectie.

morep2O  femeie a venit la spitalul din Moreni cu fetita ei, de 4 ani si jumatate, dis de dimineata. Peste noapte copila s-a simtit rau, iar mama, ingrijorata, a adus-o la specialist.

In numai cateva ceasuri, rand pe rand, alti 11 copii au ajuns de urgenta in camera de garda a sectiei de pediatrie. Cei mai multi au fost dusi acolo direct de la gradinita sau de la scoala.

Parinte: “M-a sunat de la scoala, a zis sa vin ca varsa. Mi-a varsat de dimineata acasa. Am dus-o la scoala, a mancat sendvisul, a zis ca varsa, ca au adus-o la spital.”

morepMedicii i-au consultat pe toti si au ajuns la concluzia ca este vorba despre o toxiinfectie alimentara, insa deocamdata nu pot preciza ce aliment i-a imbolnavit pe cei mici.

Alexandru Voinescu, medic specialist pediatru Spitalul Municipal Moreni: “Se pare ca au mancat produse alimentare, ori de la promotie, de la magazine. Cascaval, mezeluri, care probabil sunt tinute in conditii necorespunzatoare. Au venit cu varsaturi, diaree.”

Urmeaza ca inspectorii directiei de sanatate publica, dar si cei de la directia sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor sa faca mai multe controale in magazine pentru a afla ce aliment alterat ii pune in pericol pe copiii din localitate. Toti cei bolnavi au ramas internati.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial