24 aprilie 2024
VIDEO – Trei surori de 5, 6 şi 14 ani au ajuns cu arsuri pe corp la spital, în urma unei explozii produse în locuința lor

VIDEO – Trei surori de 5, 6 şi 14 ani au ajuns cu arsuri pe corp la spital, în urma unei explozii produse în locuința lor

Trei surori de 5, 6 şi 14 ani au ajuns cu arsuri pe corp la Spitalul Judeţean din Târgovişte, județul Dâmboviţa, în urma unei explozii produse în locuința lor.

Fata cea mare ar fi vrut să aprindă un arzător, pentru a încălzi încăperea în care se afla cu cele mici, dar nu ar fi reuşit să conecteze corect furtunul la butelie. Pierderile de gaz ar fi produs deflagraţia, spun pompierii, după primele cercetări.

Cele trei surori erau singure acasă, după ce mama şi tatăl lor plecaseră dis de dimineaţă la serviciu. Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a spart geamurile şi a rupt uşile locuinţei. Și casa vecinilor a fost afectată.

Stan Ioniță, vecin: „Ploaie de geamuri peste casa mea. Mi-a spart şi mie un geam, șase foi de tablă, dacă nu era gardul, zbura capacul. A buşit o dată, de se mişca pământul”

Sincron-plt. adj. şef Adin Prodan, şef Gardă intervenţie, Detaşamentul de pompieri Târgovişte: „Am găsit casa deteriorată în urma unei explozii neurmată de incendiu şi trei fetiţe rănite, de 14, 6 şi 5 ani, care prezentau arsuri la nivelul feţei, membrelor inferioare şi corpului”.

Echipajele de la ambulanţă le-au acordat fetelor rănite primul ajutor, apoi le-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Târgovişte. Fata de 14 ani a apucat să povestească ce s-a întâmplat.

Ion Nedelcu, unchiul fetelor rănite: „Au avut încălzitor pe gaz, nu ştiu ce a făcut, a vrut să îl cupleze la butelia de gaz şi în momentul ăla a buşit. Aţi văzut şi dumneavoastră ce e acolo, dezastru”

Vecină: „Suferinţă mare, mamaie, mi-e milă rău de fetele alea! Bine că nu le-a omorât în casă”.

Când a auzit de necaz, tatăl a venit într-un suflet acasă.

Cristian Pană, tatăl fetelor rănite: „Știa că nu e treaba lor să umble, să facă la butelie, nici soţia nu monta butelia.”

Cazul este anchetat de poliţişti şi de pompieri. Totodată, asistenţii sociali fac verificări dacă este vorba sau nu despre neglijenţă din partea părinţilor.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial