Banchetul trebuie să fie ocazia unică pe care să ți-o amintești cu drag și peste ani. Fiind o seară cu multă implicare pentru toți tinerii, atunci și ținuta trebuie să fie aleasă cu atenție.
De aceea, citește în continuare o seria de sfaturi care te vor ghida în creionarea rochiei adecvate stilului, siluetei și personalității tale.
- Studiază-ți corpul
Secretul unui outfit de succes constă în confortul pe care ți-l oferă. Lejeritatea în mișcări și senzația de comoditate sunt asigurate atâta timp cât alegi hainele pornind de la forma și particularitățile corpului. Nu uita că tu trebuie să porți hainele și să le pui în valoare, nu invers.
- Forma de măr. Fetele care au corpul în formă de măr au bustul generos, talia mai mare, iar brațele și picioarele mai subțiri. Cele mai potrivite rochii pentru acest tip de siluetă sunt cele cu imprimeu îngust pe talie (care să mascheze talia prea groasă), sau cu decolteu în formă de ‘‘V’’ care pun în evidență bustul.
- Decolteu generos. Fetele cu bustul dezvoltat își pot accentua acest dar purtând rochii cu bretele. De asemenea, rochiile mai scurte vor face ca trupul să arate mai proporționat și vor evidenția și picioarele.
- Forma de pară. Aceasta se remarcă prin existența șoldurilor și a coapselor mai pline, în timp ce bustul e mai mic. Forma tip pară are nevoie de rochii cu corset, sau rochii din două piese. Acestea pot avea culori diferite. De exemplu, culori închise în partea de jos pentru a masca formele proeminente și culori deschise în partea superioară.
- Forma rectangulară/dreptunghiulară. Aceasta caracterizează femeile înalte și slabe sau cele care au o constituție atletică. Cele mai corespunzătoare rochii de banchet pentru această tipologie de corp prezintă imprimeuri sau mărgele ori ornamente în jurul taliei. Ideea e ca rochia să accentueze talia și să lase impresia unor forme pline ale corpului.
- Forma de clepsidră. Fetele cu acest tip de formă au liniile curbate, dar dispuse proporțional. În cazul lor este necesar să identifice acel tip de rochie care să păstreze un echilibru. De exemplu, rochiile tip sirenă, ori rochiile fără mâneci sau bretele sunt cele mai potrivite pentru acest scop.
- Paleta cromatică
Odată ce ai remarcat modelul de rochie care se pliază pe forma corpului tău, trebuie să găsești culoarea care te prinde cel mai bine. Nuanțele rochiei trebuie să se armonizeze cu tonul pielii și de preferat cu nuanța ochilor. În acest context, cele mai iubite nuanțe sunt cele de verde olive, galben-muștar, roșu sau chiar pasteluri.
- Accentuează-ți personalitatea
Așa cum alegi o haină casual care îți exprimă personalitatea, tot astfel și rochia de banchet trebuie să rezoneze cu felul tău de a fi.
De exemplu, dacă ești o fire veselă, poartă o rochie cu multe culori sau cu imprimeuri florale ori volănașe. Dacă ești genul de tipă care iubește muzica rock, poți îndulci aspectul cu o rochiță simplă sau din dantelă pe care să o accesorizezi cu articole rock. De asemenea, o idee bună ar fi să porți o rochie retro care să amintească de anii nebuni ai rock-n-roll-ului.
Dacă ești tipul de fată rebelă și nonconformistă, atunci îmbracă o rochie într-o culoare aprinsă, care să fie dintr-un material plin și să prezinte o croială îndrăzneață ca tine.
În schimb, dacă ești o fire liniștită sau timidă, atunci mergi la sigur purtând o rochie lungă, simplă, o coafură lejeră și câteva accesorii feminine.
- Rochia trebuie să exprime vârsta
Banchetul este o petrecere de primăvară-vară. Prin urmare, tu trebuie să alegi culori în ton cu sezonul. Pastelurile sau imprimeurile florale sunt geniale pentru acest eveniment.
Croielile recomandate sunt cele de tip babydoll, empire, simple sau cu bretele, cambrate pe corp sau clos.
- Accesoriile potrivite
Lasă pentru final alegerea pantofilor, a poșetei sau a bijuteriilor. Urmează criteriile menționate anterior și caută în primul rând rochia de care ai nevoie.
Alege să asortezi la rochița de banchet o poșetă de seară tip clutch, cu aspect similar unei bijuterii.
În funcție de modelul de rochie pe care îl porți, îți sugerez să porți un accesoriu de păr care să confere aspectului tău o notă rafinată și feminină.
Bijuteriile au rolul de a flata ținuta și nu de a o încărca. De exemplu, pentru o rochie simplă, uni-cromatică, alege un colier statement sau niște cercei strălucitori tip candelabru. Dacă rochia prezintă un imprimeu floral sau din dantelă, atunci rezumă-te la bijuterii mici și discrete.
Evită în general seturile care sunt demodate și respectă regula ‘‘less is more’’. Adică, obține aspectul elegant purtând câteva bijuterii care să se asocieze stilului tău. De exemplu, o pereche de cercei și o brățară ori un colier și un inel.
Cu aceste sfaturi simple și ușor de urmat, nu mai e o provocare în a-ți găsi rochia perfectă care să îți complimenteze frumusețea.