8 mai 2024
Suplimente Alimentare Benefice Pentru Întărirea Sistemului Respirator și Protecția Anti Covid19

Suplimente Alimentare Benefice Pentru Întărirea Sistemului Respirator și Protecția Anti Covid19

Afecțiunile respiratorii sunt întâlnite frecvent în sezonul rece, iar în ultimii doi ani, noul Coronavirus face parte din afecțiunile respiratorii extrem de grave. 

Pentru a ne bucura de un sistem respirator sănătos, Biove vine în ajutor cu suplimente alimentare ce pot preveni deteriorarea celulară a plămânilor și ameliorarea infecțiilor ce se dezvoltă la nivelul tractului respirator. Suplimente de vitamine și minerale, ceaiuri, uleiuri esențiale, tincturi sau produse apicole, toate sunt atent selecțioate și produse spre comercializare, astfel încât fiecare dintre noi să se poată bucura de o respirație ușoară și să evite infecțiile din această perioadă sau noul Coronavirus.

Suplimente alimentare pentru stimularea imunității și scăderea riscului de infecții respiratorii 

Utilizarea unor suplimente alimentare pe bază de plante, vitamine și minerale împotriva infecțiilor respiratorii sau COVID-19, poate fi de un real ajutor. Acestea au scopul de a reduce potențialele infecții prin stimularea sistemului imunitar. Suplimente alimentare pentru sistemul respirator pe bază de zinc, seleniu, vitamina D, vitamina C, propolis, curcumină, alicină, piperină sau quercetină, sub formă de capsule, uleiuri, tincturi sau ceaiuri, pot reduce riscul de infecție și gradul de severitate al simptomelor. 

Zincul

Suplimentele alimentare pe bază de zinc au rolul de a regla activitatea inflamatorie, sunt antivirale și antioxidante. Acestea pot reduce apariția infecțiilor respiratorii acute cu 35%, scurtează durata simptomelor gripei cu 2 zile și ajută la recuperarea mai rapidă. De asemenea, zincul este considerat de către oamenii de știință un potențial tratament împotriva infecției cu COVID-19 datorită efectelor sale antiinflamatorii, antioxidante și antivirale. Ajută la sinteza AND, ARN și a proteinelor, susține funcționarea normală a sistemului imunitar și contribuie la mineralizarea organismului. 

Seleniul

Seleniul reprezintă un micronutrient esențial ce joacă un rol vital în diferite procese fiziologice și asupra sistemului imunitar. Seleniul suprimă inflamația severă a plămânilor și modulează răspunsul inflamator al pacienților cu sindrom respirator sever. Îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la reducerea stresului oxidativ, reducere oboseala și extenuarea, iar grație rolului său în suprimarea inflamației și creșterea imunității, suplimentele cu seleniu pot fi de un real ajutor în lupta împotriva COVID-19.

Vitamina D

Capsulele cu Vitamina D pot ajuta tractul respirator. Suplimentarea organismului cu vitamina D ajută răspunsul imun împotriva infecțiilor virale respiratorii, precum cele cauzate de gripa A, B și virusul respirator sincițial. Pentru un nivel ridicat de protecție, dozarea ideală de vitamina D în organism trebuie să fie peste 32 ng/ml. Persoanele ce dețin concentrații optime de vitamina D sunt mai puțin predispuse infecțiilor respiratorii. Vitamina D are numeroase efecte benefice asupra organismului, printre care întărirea sistemului imunitar, protejarea organismului împotriva infecțiilor gripale și virale, crește rezistența tractului respirator și al plămânilor fiind eficientă în prevenirea infecțiilor autoimune. De asemenea, stimulează producția de peptide în celulele albe, are un puternic efect antiinflamator și grăbește vindecarea, chiar și în cazul pacienților care sunt infectați de COVID-19. 

Vitamina C

Vitamina C, sub formă de capsule sau lichidă are rolul de a proteja împotriva infecțiilor prin susținerea funcțiilor celulelor imunitare. Administrarea între 1 și 3 g de vitamina C pe zi  reduce durata și severitatea infecțiilor căilor respiratorii, iar în combinație cu quercetina, oferă puternice efecte antioxidante, antivirale și imunomodulatoare sinergice. Suplimentarea cu vitamina C a pacienților infectați cu Sarv-CoV-2, poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, având în același timp un efect antiinflamator și antioxidant. 

Propolisul

Propolisul simplu sau în diverse combinații cu vitamina C, miere, echinaceea, are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și imunomodulatorii. Propolisul stimulează producția anticorpilor, infibă limfoproliferarea, virusurile gripale, iar împreună cu antiviralele, poate fi folosit împotriva COVID-19. În combinație cu echinaceea sub formă de spray, propolisul are un efect antimicrobian și antiviral, antiseptic, antiinflamator, imunostimulent și dezinfectant al cavității bucale, fiind indicat pentru sistemul respirator. 

Curcumina

Curcumina este un puternic antibacterian, antiviral, antifungic, antioxidan și antiinflamator. Curcumina inhibă producția de citokine proinflamatorii în celulele microgliale BV2 stimulate de lipopolizaharide, exercită efect antiviral prin diferite mecanisme, de la inhibarea pătrunderii virusului în celule, inhibarea încapsulării virusului și a proteazei virale, inhibarea replicării virusului, precum și modularea mai multor căi de semnalizare. Totodată neutralizează radicalii liberi, creștere producția de enzime antioxidante, având potențiale efecte asupra stimulării sistemului imunitar în patogeneza COVID-19. În combinație cu mierea, curcumina are o puternică acțiune antiinflamatoare, fluidifică secrețiile și ajută la eliminarea lor în tusea productivă, ajută la menținerea sănătății plămânilor și a tractului respirator. De asemenea, aceasta ameliorează durerile de gât și ajută la obținerea unei respirații ușoare.

Alicina

Alicina (usturoiul) este folosită pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și antivirale. Alicina suprimă inflamația iar câțiva compuși asociați usturoiului s-au dovedit a avea o activitate virucidă puternică împotriva virusului paragripal tip 3 sau rinovirusul uman, iar extractul de usturoi proaspăt poate fi util ca profilactic împotriva COVID-19. Usturoiul are un puternic efect antibiotic, fiind eficient în tratarea infecțiilor gâtului, amigdalite și a infecții streptococice. 

Piperina

Piperina sau piperul negru este un condiment de bază în bucătărie, însă și un puternic antiinflamator și antioxidant ce protejează împotriva daunelor oxidative prin neutralizarea radicalilor liberi. Sub formă de capsule, împreună cu usturoi, ghimbir, echinaceea sau gheara mâței, susțin sistemul imunitar și sănătatea tractului respirator superior, crește rezistența organismului prin susținerea apărării naturale a acestuia. Mulțumită acestor proprietăți, piperina poate fi folosită ca și un tratament profilactic împotriva stresului oxidativ și inflamației apărute în urma infectării cu COVID-19. 

Quercetina

Quercetina este un antioxidant antiinflamator și antiviral. Studiile au arătat că aceasta are efecte antivirale atât asupra virusurilor ARN, cât și asupra ADN. Împreună cu vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și induce efecte antivirale și imunomodulatoare sinergice împotriva COVID-19. În combinații cu Vitamina D și Zinc, quercetina poate fi administrată ca tratament profilactic pentru creșterea imunității, sau terapeutic, în infecțiile virale acute.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial