30 aprilie 2024

ALCOOL ÎN EXCES! Un şofer a dat înapoi până a lovit maşina vecinului!

accro6Alcoolul-una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie

Un bărbat de 48 de ani, din Săbăreni, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi şi a intrat în coliziune cu un vehicul parcat în faţa unui imobil.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au porcedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, şoferul a refuzat recoltarea probelor biologice necesare stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau nu se asigură corespunzător la efectuarea manevrelor de mers înapoi, reprezentând astfel un pericol atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalţi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial