21 mai 2024

Ai programe fără licență în calculator? Te caută poliția!

www.mariusbuga.ro_images_calcAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminaităţii economice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminaităţii Economice au organizat o acţiune pe linia verificării respectării legislaţiei din domeniul protecţiei dreptului de autor.

 

În urma controlului efectuat la o societate comercială din Târgovişte, poliţiştii au identificat 11 programe instalate pe calculatoarele folosite în activitate, pentru care administratorul societăţii, un bărbat de 34 de ani, nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

 

Pe numele administratorului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă”.

 

 

Cercetat de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia verificării respectării normelor legale privind regimul armelor şi muniţiilor.

 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Râncaciov, în timp ce deţinea o puşcă cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu posedă documente care să ateste provenienţa legală a armei neletale supusă autorizării şi nu are calitate de deţinător legal de arme şi muniţii, motiv pentru care puşca cu aer comprimat a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „deţinere sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial