10 mai 2024
Val de controale, noaptea trecută, pe drumurile din Dâmboviţa

Val de controale, noaptea trecută, pe drumurile din Dâmboviţa

Multiple controale pe drumurile publice din județ, noaptea trecută

În cursul nopții de 2 spre 3 martie a.c., în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Activitățile desfășurate au vizat și depistarea și sancționarea conducătorilor auto care pun în pericol circulația pe drumurile publice, îndeosebi a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

În cadrul activităților din teren, cei peste 160 de polițiști, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, au controlat peste 700 de autovehicule și au legitimat peste 970 de persoane. Au fost constatate 3 infracțiuni, iar, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 418 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 160.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 92 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 319 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești și cei de la Secția nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au oprit pentru control, pe drumul județean 712A, în localitatea Burduca, un autoturism condus de un bărbat de 21 de ani, din Mogosani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare pentru depistarea consumului unor substanțe interzise, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, pe drumul județean 721A, în localitatea Gura Șuții, polițiștii au surprins un șofer de 50 de ani, din Speriețeni, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării efectuate în acest sens, a fost indicat un rezultat cu o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, un tânăr de 23 de ani, din Buftea, a fost depistat de polițiștii de la Serviciul Rutier, în localitatea Cocani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului. Conducătorul auto, în urma testării efectuate cu aparatul etilotest, a prezentat un rezultat cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice. În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial