7 mai 2024
Agenţii de la Poliţia Rutieră Dâmboviţa NU iartă! Vezi câţi şoferi au fost amendaţi pentru că nu purtau centură şi au călcat prea tare pedala de acceleraţie!

Agenţii de la Poliţia Rutieră Dâmboviţa NU iartă! Vezi câţi şoferi au fost amendaţi pentru că nu purtau centură şi au călcat prea tare pedala de acceleraţie!

Poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi a Formaţiunilor de profil, au avut o prezenţă activă stradală, acţionând pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, ocazie cu care au fost oprite în trafic pentru control 347 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 286 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 49 280 de lei.

33 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru neutilizarea centurii de siguranţă, iar 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În atenţia poliţiştilor rutieri au fost şi conducătorii de atelaje hipo şi bicicliştii, 5 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru abaterile săvârşite.

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 19 permise de conducere, în 15 cazuri conducătorilor auto le-au fost reţinute permisele ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi, în timp ce transportau într-o autoutilitară neînmatriculată peste 2000 de kilograme de cereale.

În urma verficărilor efectuate s-a stabilit că nu se deţin documente legale de provenienţă pentru produsele cerealiere

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii şi comercializării produselor cerealiere, ocazie cu care au depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din Târgovişte, doi bărbaţi în timp ce transportau cantitatea de 2 196 de kilograme de porumb, pentru care nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autoutilitara folosită pentru transportul cerealelor nu era înmatriculată.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională conform art. 14 alin.1 lit e din OUG 93/2009, cu amendă de 3000 de lei, iar întreaga cantitate de cereale a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped de art. 85 alin. 1 din OUG195/2002.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial