1 mai 2024

Poliția Dâmbovița – NU sunt drumuri închise în județ!

iarna3Poliţia dâmboviţeană acționează pentru ca cetățenii să se bucure de un weekend fără evenimente negative

În acest weekend, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor continua să fie prezenţi la datorie pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri competente pe această linie.

Totodată, polițiștii acționează și pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Până în prezent, în județul Dâmbovița nu sunt semnalate drumuri cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial