24 aprilie 2024
Adrian Ţuţuianu – “Misiunea noului manager NU VA FI DELOC UŞOARĂ!”

Adrian Ţuţuianu – “Misiunea noului manager NU VA FI DELOC UŞOARĂ!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat la evenimentul de prezentare a domnului Radu Corneliu Petrescu – medic primar A.T.I., numit în funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Şeful administraţiei judeţene a dorit să transmită un mesaj de susţinere pentru doctorul Radu Petrescu, precizând că nu a fost deloc o sarcină uşoară alegerea noului manager:

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, am meditat în ultimele patru luni şi am analizat activitatea de la Spitalul Judeţean Dâmboviţa. După ce am gândit cât am putut eu de bine asupra situaţiei am decis să dau curs mai întâi demisiei din funcţia de manager al Spitalului Judeţean a doamnei Ionescu Lavinia Roxana, demisie care produce efecte începând cu data de 10 octombrie 2012, sens în care am emis dispoziţia nr. 426/10.10.2012, după care am analizat diferite variante de numire a unui manager al Spitalului Judeţean Dâmboviţa.

Vă mărturisesc că am ezitat mult, vă mărturisesc că am avut iniţial intenţia să desemnez în funcţia de director un economist. Am revenit apoi şi m-am gândit că, totuşi, cel puţin o perioadă, până când lucrurile se aşează, este nevoie să avem în fruntea Spitalului Judeţean un medic.

Vă spun că misiunea noului manager nu va fi deloc uşoară şi am să vă fac câteva precizări legat de Spitalul Judeţean şi de problemele pe care le avem şi aştept, o spun foarte deschis şi nu am nicio rezervă în a spune că, dacă lucrurile nu merg bine, n-am să ezit să iau şi o nouă decizie, fiindcă eu n-am făcut astăzi o desemnare pe criterii de natură politică, ci m-am consultat cu oamenii din sistem, am avut şapte-opt variante şi m-am oprit la desemnarea domnului Petrescu Radu Corneliu, medic primar ATI, în funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Dânsul îşi începe activitatea cu data de 10 octombrie 2012 şi funcţionează ca manager interimar pe o perioadă de maxim şase luni, până la ocuparea prin concurs a funcţiei d manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Totodată, preşedintele Adrian Ţuţuianu i-a cerut managerului interimar ca în perioada imediat următoare, să acţioneze ferm pe câteva paliere de activitate, insistând pe finalizarea proiectului european de reabilitare a Spitalului Judeţean, care suferă întârzieri de peste şapte luni de zile, şi pe zona de achiziţii publice:

Am să vă pun la dispoziţie materialul de control făcut de colectivul pe care eu l-am numit în acest sens şi am să vă rog să aprofundaţi şi să generalizaţi toate verificările în materie de achiziţii publice. (…) Personal, am o primă concluzie, aceea că, în materie de achiziţii publice, pot caracteriza activitatea ca fiind un jaf generalizat. Şi n-o spun aşa, ca să creadă cineva că o spun politic. O spun ca un om care se pricepe la lege şi care a constatat că regula principală a fost aceea a atribuirii contractelor cu dedicaţie şi, în general, contracte făcute sub 15.000 euro ca să nu se facă licitaţii publice. Şi vă rog să faceţi acest lucru şi, în acelaşi timp, aştept ca dumneavoastră să dispuneţi măsurile organizatorice necesare, pentru cei care au făcut achiziţii publice, fie nu ştiu carte, fie au avut alte interese, care nu sunt interese legate de cheltuirea corectă a banului public.

La rândul său, noul manager interimar, dr. Radu Corneliu Petrescu, a declarat că va ţine cont, în deciziile pe care le va lua în perioada activităţii de interimat, de toate aspectele sesizate:

Sunt bucuros şi onorat de funcţia pe care am primit-o. (…) Sper să ne înţelegem şi să colaborăm bine cu staff-ul medical şi administrativ, să mă ajutaţi la luarea acelor decizii de reparare a secţiilor, de terminare a ceea ce s-a început aici. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi sper să iasă bine.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial