25 aprilie 2024

Adrian Ţuţuianu, mesaj pentru pensionari!

tutuianuMesajul administrației publice județene, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie 2015

La 1 octombrie, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – o dovadă de apreciere şi respect pe care naţiunile lumii le datorează persoanelor vârstnice pentru eforturile şi contribuţia lor în dezvoltarea societăţii.

Şi noi ne plecăm astăzi cu respect în faţa persoanelor în vârstă pentru contribuţia esenţială pe care au adus-o la realizarea şi consolidarea democraţiei civice şi politice, precum şi la înfăptuirea obiectivelor de dezvoltare a României moderne. Ţara noastră a înţeles că trebuie să asigure creşterea calităţii vieţii pentru persoanele în vârstă şi respectarea drepturilor lor, pentru ca acestea să poată trăi în demnitate. Acest lucru este cu atât mai important în timpul crizei financiare actuale, când se impune necesitatea existenţei unor sisteme de securitate socială puternice, care să furnizeze servicii corespunzătoare unui standard de viaţă adecvat.

Trebuie să conştientizăm faptul că experienţa şi înţelepciunea persoanelor de vârsta a treia pot și trebuie să fie valorificate – pentru promovarea capacităţii umane de a construi, pentru susţinerea creşterii economice de care trebuie să se bucure toţi membrii societăţii, inclusiv persoanele vârstnice. Este firesc să solidarizăm cu persoanele vârstnice, care nu trebuie să se simtă excluse social, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin asigurarea unui trai fără privaţiuni majore, prin permanenta integrare socială a acestora, prin valorificarea experienţei lor de viaţă în proiectele ţării.

Faptul că la nivelul întregii ţări persoanele vârstnice s-au reunit în organizaţii reprezentative dovedeşte că, în continuare, ele sunt dornice să se implice în susţinerea intereselor naţionale. Astăzi, este aproape imposibil de imaginat progresul unei ţări fără a lua în considerare populaţia de vârsta a treia, rolul pe care persoanele vârstnice îl joacă în familie, în comunităţile în care trăiesc.

Noi, reprezentanții administrației publice județene, dorim să asigurăm persoanele vârstnice dâmboviţene de întreaga noastră disponibilitate la un dialog permanent cu toate organizaţiile de profil din judeţ şi, totodată, le asigurăm că vom depune toate eforturile în sprijinul îmbunătăţirii standardului lor de viaţă.

Astăzi, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, adresăm tuturor persoanelor vârstnice din Județul Dâmboviţa calde urări de sănătate, viaţă lungă şi liniştită alături de cei dragi! La Mulţi Ani!

Cu aleasă preţuire,

conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial