25 aprilie 2024
Adrian Ţuţuianu, cu ochii pe lucrările din Bezdead, Buciumeni, Brăneşti şi Şotânga!

Adrian Ţuţuianu, cu ochii pe lucrările din Bezdead, Buciumeni, Brăneşti şi Şotânga!

tututerenPreședintele  Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, însoțit de directorul Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, a efectuat o vizită de lucru în zona de nord a județului pentru a inspecta stadiul mai multor lucrări din localitățile: Bezdead, Buciumeni, Brănești și Șotânga.

Bezdead

În comuna Bezdead, Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a urmărit stadiul celor trei obiective de investiții aflate în derulare: Consolidarea, extinderea și modernizarea Grădiniței nr. 2 – cu bani pe OG 28, programată a fi gata în toamna acestui an, la începerea noului an școlar; Reabilitarea și modernizarea Căminului cultural din satul de centru,  finanțat prin Compania Națională de Investiții și Reabilitarea DJ 710 Măgura-Bezdead-Costișata, finanțat prin HG 805/2014, în urma calamităților naturale de anul trecut, investiție a cărei valoare totală se ridică la 500.000 lei. Etapa I de reabilitare cuprinde și apărări de mal drept, consolidare prag de fund aval pod pe DC4.

Buciumeni

În comuna Buciumeni,  investițiile aflate în derulare se execută cu bani europeni, prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Bucegi-Leaota. Astfel, se află în curs de reabilitare și modernizare Căminul cultural, valoarea investiției fiind de 200.000 euro (eligibil 135.000 euro, iar restul din bugetul local). Prin același GAL este finanțată și porțiunea de drum de un kilometru din satul Valea Leurzii, în valoare de 170.000 euro, drum asfaltat în premieră. În perioada următoare, tot prin GAL Bucegi-Leaota, un alt tronson de drum urmează să fie asfaltat în satul Buciumeni, pe o lungime de 1,5 km, o valoare de 220.000 euro, cofinanțare 80.000 euro.

Brănești

La Brănești, se lucrează la modernizarea unor drumuri locale, pe o lungime de 4,073 km, obiectiv finanțat în asociere CJD cu CL Brănești. Valoarea totală a investiției este de 2.099.870 lei, din care 50% provin de la CJD și 50% de la Consiliul Local.

Adrian Țuțuianu, președintele CJD: „Mai avem în proiect o nouă asociere cu Consiliul Local Brănești pentru drumul comunal care merge din centrul comunei spre SC Sungarden, pentru a crea condiții de trafic normal în zonă”.

Șotânga

Primul obiectiv vizitat de Președintele CJD în comuna Șotânga a fost Școala Gimnazială nr. 2, reabilitată și modernizată pe POR. Este una dintre cele mai frumoase și mai bine dotate școli din județ și va fi inaugurată în această lună.

Cel de-al doilea obiectiv vizitat a fost Grădinița nr. 2 Șotânga, construcție derulată din fonduri accesate prin Programul  Național de Dezvoltare Locală.

Adrian Țuțuianu, președintele CJD: „Este localitatea cu cele mai multe proiecte în derulare acum pe OG 28, cu patru proiecte. Comuna are drum, apă, canalizare, școală și grădiniță de calitate, dispensar, primărie nouă”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial