2 mai 2024
Adrian Ţuţuianu: “Am primit 50 de miliarde de lei!”

Adrian Ţuţuianu: “Am primit 50 de miliarde de lei!”

tuscAstăzi, 15 septembrie 2014, Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a fost alături de elevii dâmbovițeni, participând alături de inspectorul școlar general, Luminița Preda, oficialități locale, la festivitățile de deschidere a anului școlar, care s-au desfășurat în mai multe unități de învățământ din Târgoviște (Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu, Școala Gimnazială Vasile Cârlova, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, Colegiul Economic Ion Ghica, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Colegiul Național Constantin Cantacuzino, Școala Coresi și Școala I. Al. Brătescu Voinești).

Adrian Țuțuianu s-a adresat elevilor și profesorilor din instituțiile de învățământ pe care le-a vizitat, aratând felul în care administrația județeană, cu sprijin guvernamental, dar și prin proiecte finanțate din fonduri europene, înțelege să susțină educația școlară și universitară și i-a îndemnat pe toți elevii să învețe, să profite de existența instituțiilor de învățământ reabilitate, de baza materială pe care acestea o pun în sprijinul învățării.

Adrian Țuțuianu: ”E o mare bucurie să particip alături de dvs., astăzi,  la deschiderea anului școlar. După cum știti, ieri, în județ a fost prezent Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, și asta arată că există, cel puțin din partea Ministerului și a administrației județene, o preocupare pentru ceea ce înseamnă școală în general și condiții bune de studiu la nivel de universitate. […] 

La nivel de județ avem, la momentul acesta, 20 de unități școlare în proces de reabilitare, ieri am inaugurat o școală la Bălteni – la nivel european, am inaugurat o școală la Valea Mare, am inaugurat Liceul Tehnologic de la Voinești, astăzi o să inaugurăm o școală la Perșinari, mâine la Niculești, la Tărtășești, deci peste tot încercăm să venim cu soluții de reabilitare a școlilor. […]

Am discutat cu colegii de la Primăria Târgoviște, pentru exercițiul financiar 2014 – 2020, cred că acest liceu merită un proiect european, de câteva milioane de euro, care să-i permită reabilitarea, să-i permită dotarea corespunzătoare și un învățământ de calitate pentru viitor. Un al doilea lucru pe care vreau să îl anunț pentru cei care sunt în special în an terminal, în anul IV de liceu: în luna octombrie, pe data de 24, vom inaugura prima parte a campusului Universității Valahia din Târgoviște.

Urmare a demersurilor făcute în acest an, cu sprijinul direct al Prim-Ministrului, am primit 50 miliarde lei, lucrăm intens în această perioadă și vom avea cu toții satisfacția unei universități cu o dotare care este de invidiat inclusiv de universități mai mari din România.

Al treilea anunț pe care vreau să-l fac este acela că, din bani europeni, vom rezolva lucruri care vă frământă de multă vreme, respectiv se va relua proiectul cu 150 Euro pentru fiecare profesor – pentru cărți, pentru conferințe, fără obligație de decontare (cum a existat mai înainte), în al doilea rând naveta cadrelor didactice și a elevilor va fi suportată din fonduri europene și nu vom mai avea, în anii următori, nici un fel de problemă în ajungerea la școală, atât a elevilor, cât și a profesorilor. S

unt atât lucruri care țin de situația generală. Închei spunându-vă că ne dorim un învățământ de calitate, ne dorim profesori care să fie respectați și onorați pentru munca lor și ne dorim copii care să învețe carte – pentru că ei vor fi speranța noastră pentru ziua de mâine. Vă urez succes, să aveți rezultate bune și, anul viitor, să aveți promovabilitate de sută la sută!”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial