„Am văzut în presa locală și la PNL foarte multă supărare că aduc jigniri și calificări într-un anume fel funcționarilor publici. Nu am nicio reținere. Județul Dâmbovița este în situația dificilă de astăzi nu doar pentru că a trecut prin tranziție, că s-a schimbat structura de proprietate sau pentru că s-au făcut niște privatizări nereușite.
Este în situația de astăzi, în mare parte, din cauza modului în care lucrează funcționarii publici din toate instituțiile statului. Nu știu de când pe unii i-a apucat dragul atât de tare de funcționarii publici.
Păi în ultima lună am anulat trei proceduri de achiziție publică, pentru că am constatat, eu sau altcineva din subordinea mea, când am ajuns la un punct final, că au fost încălcate anumite dispoziții legale.
Am cerut o situație de la Direcția de Achiziții în câte proceduri de achiziții au fost implicați unii funcționari. Am găsit următoarea situație: funcționari care au avut o singură procedură de achiziție publică în ultimele șase luni, în derulare, altul care a avut trei sau altul care a avut cinci și toate proceduri de achiziție publică directă.
Vă convine? Foarte bine. Scrieți în continuare. Dar eu cred că modul acesta de a sări în apărarea unora care nu-și fac treaba nu face decât să genereze în continuare subdezvoltare pentru județul Dâmbovița.
Se poate supăra pe mine secretarul județului care are obligația de a preveni orice încălcare de legalitate? A făcut procedura de achiziție publică pentru Stejarul, a avizat de legalitate, ca să constat apoi că-i nelegală și s-o iau de la capăt.
Am pierdut practic un an în care locația nu funcționează. Privatul care a fost la prima achiziție nu știu dacă mai vine la următoarea și am pierdut 8.000 lei care era redevența până la sfârșit anului.
Am pierdut redevența și posibilitatea ca cineva să facă investiții în tabăra Stejarul de 1,5 miliarde. Cei care vreți să luați în brațe indivizi care nu-și justifică existența în aparatul propriu, e treaba voastră. Eu nu am de gând s-o fac.
Nu jignesc pe nimeni, spun o realitate, nu ascund gunoiul sub preș.
Sunt și oameni buni aici. Când am spus că aș ține 70, înseamnă că aceștia sunt cei buni, cu care poți să faci ceva.
Ce lipsesc cu desăvârșire aici este cultura organizației și atașamentul față de locul de muncă și de instituția la care lucrezi. La ora 15.55, jumătate din ei rup porțile la ieșire. De exemplu, ieri am lipsit, am fost în munte cu toate instituțiile implicate în lucrările de acolo. Volumul de hârtii aduse la semnat a fost la jumătate. Eu ce sunt, paznic aici!?
Până la urmă, eu, ca lider politic, ar trebui să mă ocup de subiectele mari, dar fac poliție de multe ori, pentru că în halul ăsta a fost adusă administrația publică de guvernarea pedelistă, din 2005, nu de ieri de alaltăieri.
Când Florin Popescu a început să facă evaluarea, a avut dreptate, dar nu a știut s-o facă. Pe fond, ideea a fost corectă. Când am venit eu în CJD toată lumea era de «foarte bine».
Am întors cred că de 10 ori la unii directori calificativele anuale, ca să exprime cât de cât realitatea. Când dai tuturor «foarte bine», ce generezi: pentru cei care lucrează bine nicio așteptare, iar pentru cei care lucrează prost – niciun fel de preocupare. Vă rog să vă uitați la calificative: s-a trecut și la «bine».
Anumite restructurări le-am făcut cu grijă, am zis să nu generez o problemă socială. Dacă ar fi să aplic politicile corecte, ar trebui să desființez Carpatmontana, să concesionez tot, ar trebui să restructurez aparatul propriu undeva la 70-80 de persoane, ar trebui să las SC LDP doar cu activități de întreținere a drumurilor județene.
Am încercat să fac lucrurile fără dureri sociale, pentru că eu nu am uitat că sunt de stânga. Dar nu poți, sub pretextul de a nu crea durere socială, să accepți ineficiența. Trebuie să reașez instituția, să-i aduc pe oameni acolo unde le este locul, pentru că sunt unii în structuri care nu au nicio legătură cu competențele lor.
Trebuie să ducem lucrurile în starea de normalitate”, a spus Adrian Țuțuianu, președintele CJD.