1 mai 2024
ADEVĂRUL despre creşterea tarifului la apă! Directorul Dorin Staicu face dezvăluiri incendiare!

ADEVĂRUL despre creşterea tarifului la apă! Directorul Dorin Staicu face dezvăluiri incendiare!

“Aş vrea să ştiţi că preţul actual al apei este generat de contractul de finanţare aferent programului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa, care este semnat de către ministrul Laszlo Borbely, de fostul director Radu Vasilescu şi de fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.

În acest act există un program de creştere a tarifului care a generat următoarea situaţie: din 2009 până în 2013 tariful la apă a crescut cu 26%, iar tariful la canalizare de aproape 3 ori şi jumătate.

Per total, apă plus canal, aşa cum se formează factura plătită de cetăţean, de la o valoare de 3,69 lei în 2009 am ajuns în total la 6,88 lei, tarife fără TVA, adică la aproape dublarea facturii prin tariful utilizat.

Altfel spus, tarifele provocau o factură medie de 37 lei, iar astăzi ajungem la o factură medie de 69 lei.

Vreau să vă spun că aceste lucruri nu sunt datorate administraţiei actuale care conduce judeţul sau Companiei de Apă, ci este un act normativ pe care l-am moştenit. În 2008, când eram director, eram pe locul 18 la tariful de apă, iar astăzi am ajuns pe locul 2.

Toate aceste aspecte au fost generate, în opinia mea, şi de o negociere a modului în care s-a apreciat nivelul investiţiilor şi a evoluţiei puterii de cumpărare a populaţiei, dar suntem într-o situaţie dată…

Începând cu anul viitor, se va renegocia contractul de finanţare pentru 2014-2015, când termenul de 31 decembrie 2015 este termen final.

Până atunci avem obligaţia să terminăm cele 10 lucrări de investiţii din cadrul programului menţionat”, spune Dorin Staicu, directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, dr.ing.Dorin Staicu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial