6 mai 2024
ACUM! Toate detaliile din dosarul suspecţilor de evaziune şi spălare de bani! Tranzacţiile s-au ridicat la aproape 24 de milioane de euro!

ACUM! Toate detaliile din dosarul suspecţilor de evaziune şi spălare de bani! Tranzacţiile s-au ridicat la aproape 24 de milioane de euro!

evazi2COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională, specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul tranzacţiilor cu produse reciclabile. Prin activitatea infracţională, s-a creat un prejudiciu de 5,5 milioane de euro.

evazi1La data de 01 aprilie  a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi procurorii D.I.I.C.O.T.-  Biroul Teritorial Dâmboviţa au probat activitatea infracţională a 10 persoane din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi din Bucureşti, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2013, membrii grupării organizate ar fi achiziţionat importante cantităţi de deşeuri metalice de la persoane fizice, prin intermediul unor centre de colectare. Pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate (contribuţia la fondul de mediu, impozitul pe venit, impozitul pe profit), aceştia nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale.

evaziDeşeurile au fost livrate în numele unor societăţi comerciale înfiinţate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, care erau controlate de persoane fizice, fără posibilităţi financiare, activitatea acestora fiind coordonată de doi dintre membri.

Firmele astfel înfiinţate au fost folosite pentru a livra deşeuri metalice colectate  de la persoane fizice sau rezultate din dezmembrări, către diverşi agenţi economici valorificatori, ulterior, acestea fiind cesionate fictiv către cetăţeni de origine tunisiană. Noile sedii sociale au fost stabilite provizoriu, pentru o perioadă de 6 luni, la diverse adrese, fără să funcţioneze în acele imobile.

Totodată, au fost depuse declaraţii fiscale întocmite cu date nereale în ceea ce priveşte provenienţa mărfurilor livrate, menţionându-se achiziţii fictive de la societăţi de tip ”fantomă”.

evazi4Valoarea totală a tranzacţiilor derulate cu deşeuri metalice se ridică la 23 de milioane de euro. Prin activitatea infracţională, s-a creat un prejudiciu de 5,5 milioane de euro.

evazi3Faţă de cele 10 persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând că astăzi, 2 aprilie, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I..

La activităţi, au participat şi efective din cadrul D.G.P.M.B şi al Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Giurgiu, Ilfov.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial