2 mai 2024

ACUM! Proxeneți dâmbovițeni, aduși la DIICOT! Acuzați că au forțat 30 de tinere să se prostitueze!

masca1PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN PROXENETISM

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa au destructurat o grupare infracţională specializată în proxenetism./ 10 persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Dâmboviţa, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat 24 de percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale,  specializate  în infracţiuni de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, cei 14 membri ai grupării ar fi recrutat 30 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia pe teritoriul unor state europene, în mod special în Amsterdam, Olanda.

O parte din sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşite de membrii grupării.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare  simultane şi  în Amsterdam, Olanda.

La sediul D.I.I.C.O.T –  B.T. Dâmboviţa vor fi aduse zece persoane, pentru audiere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al Serviciului Român de Informaţii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial