20 aprilie 2024
Acțiune pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise

Acțiune pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise

În cursul serii trecute, 9 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive la volan.

În cadrul acțiunii, pe lângă controalele efectuate, s-a urmărit și informarea participanților la trafic cu privire la pericolele și consecințele consumului unor substanțe interzise.

Activitățile au fost realizate în colaborare cu un reprezentant de la  Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dâmbovița,

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat peste 90 de testări cu aparatul etilotest sau DrugTest, au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, la data de 9 martie a.c., în jurul orei 18:35, pe strada Calea Domnească, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.

În urma testării efectuate de către polițiști pentru stabilirea consumului unor substanțe interzise, cel în cauză a prezentat un rezultat pozitiv.

Totodată, în jurul orei 20:30, pe aceeași stradă, polițiștii au surprins un alt bărbat care ar fi condus un autoturism fiind sub influența unor substanțe psihoactive.

În plus, în jurul orei 01:55, pe drumul județean 711A, în afara localității Pitaru, polițiștii au depistat un alt bărbat, din Brezoaele, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența unor substanțe psihoactive.

Cei trei au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial