4 mai 2024

Acțiune în viteză! 45 de polițiști, spaima șoferilor certați cu legea!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PREVENTIV!

 

Poliţiştii rutieri sunt la datorie pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi.          

 

În perioada 01-03 august a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., peste 45 de poliţişti de la rutieră și ordine publică acţionează zilnic pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

 

Activităţile derulate de poliţişti au drept scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

 

În prima zi de acţiune, polițiștii au folosit 14 autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

 

Astfel, au aplicat 406 sancţiuni contravenţionale, din care 252 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 3 pentru depăşire neregulamentară şi consum de alcool.

 

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în prima zi de acţiune se ridică la aproape 72 000 de lei.

 

De asemenea, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, din care 2 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 2 pentru consum de alcool şi 1 pentru depăşire neregulamentară.

 

Totodată, polițiștii au retras 4 de certificate de înmatriculare.

 

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie!

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial