4 mai 2024
Acțiune a polițiștilor din Găești: Peste 170 de amenzi, 8 permise reţinute şi lemne confiscate

Acțiune a polițiștilor din Găești: Peste 170 de amenzi, 8 permise reţinute şi lemne confiscate

Acțiune a polițiștilor din Găești

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au organizat o acțiune atât pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.945 de lei, dintre care 153 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, 16 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare, 3 seturi plăcuțe cu număr de înmatriculare și au reținut 8 permise de conducere. În plus, polițiștii au indisponibilizat peste 2 m³ de material lemnos.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit pentru control, pe drumul comunal 91, în localitatea Valea Mare, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din județul Vrancea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, pe parcursul zilei, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au depistat pe drumul județean 702 A, în localitatea Valea Mare și pe drumul județean 702 L, pe raza localității Ludești, trei bărbați, în timp ce ar fi transportat cu vehicule cu tracțiune animală peste 2 m³ de material lemnos, pentru care nu dețineau documente de însoțire și proveniență. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial