3 mai 2024
Acţiune a poliţiştilor cu ocazia Bobotezei şi a Iordanului: peste 300 de amenzi, 21 de permise reţinute şi 23 de certificate retrase

Acţiune a poliţiştilor cu ocazia Bobotezei şi a Iordanului: peste 300 de amenzi, 21 de permise reţinute şi 23 de certificate retrase

În cadrul acțiunii desfășurate cu ocazia Bobotezei și Iordanului, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, au reținut 21 de permise și au retras 23 de certificate de înmatriculare.

În cursul nopții de 6 spre 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice. În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 320 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 111240 de lei. Din totalul amenzilor aplicate, 226 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 74 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere și au retras 23 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au indisponibilizat 3 mc de material lemnos.

Exemple:

La data de 6 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic, pe drumul județean 720 A, în Mărcești, un bărbat, de 31 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, pe drumul comunal 31, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 38 de ani, din județul Olt, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi avut permisul de conducere anulat. Întrucât emana halenă alcoolica, șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe parcursul zile, în jurul orei 22:23, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control, pe drumul județean 611, în localitatea Vișina, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din localitate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial