vin. oct. 25th, 2024

accg2Poliţia rutieră recomadă:

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE!

Pe raza localităţilor Văcăreşti şi Răzvad s-au produs două accidente de circulaţie, soldate cu vătămarea corporală uşoară a două persoane.

Leziunile suferite de victime nu au necesitat internarea lor.

Accidentele de circulaţie s-au produs de fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi a nepăstrării distanţei în mers.

În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii de la rutieră le recomandă celor de la volan să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, adaptată la condiţiile meteo şi de drum.

Totodată, este necesar să se păstreze o distanţă mai mare în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu se frâneze sau vireze brusc şi să se utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Abaterile comise de participanţii la traficul rutier, în atenţia poliţiştilor

În perioada 08-09 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri, în colaborare cu efective de la ordine publică au fost prezenţi în stradă pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, salvarea de vieţi şi fluidizarea traficului rutier.

Pe parcursul celor două zile, poliţiştii au aplicat 309 sancţiuni contravenţionale, dintre care 99 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 8 permise de conducere şi retrase 17 certificate de înmatriculare.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Din cauza temperaturilor scăzute și a precipitațiilor din ultimele zile, este posibil să se formeze polei. Aşadar, manifestaţi atenţie şi circulaţi în permanenţă cu o viteză adaptată la condiţiile de drum.

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.