5 mai 2024

Accidente în Târgovişte şi Ciocăneşti!

accgr1Accidente de circulație

Ieri, 20 mai, în municipiului Târgoviște a avut loc o coliziune între două autoturisme, soldată cu rănirea ușoară a două persoane.

Leziunile suferite de acestea nu au necesitatea internarea lor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că accidentul de circulație s-a produs ca urmare a neasigurării la schimbarea direcției de mers.

De asemenea, pe raza localității Ciocanești, pe fondul neatenției, două tinere care se deplasau pe bicicletă s-au ciocnit, rănindu-se ușor.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

violdAcțiuni ale polițiștilor de la Poliția Municipiului Târgoviște

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, sprijiniți de efective de la secțiile de poliție rurală arondate Poliției Municipiului Târgoviște, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au instituit 6 filtre, au controlat 229 de vehicule și au legitimat 283 de persoane.

De asemenea, au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale, dintre care 138 pentru nerespectarea regulilor de circulație și 8 pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 28.890 de lei, iar cea a bunurilor confiscate la 245 de lei.

Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Totodată, în zilele de 17 și 19 mai a.c., în urma unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar, polițiștii de proximitate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991.

violb2Surprinși la volanul unor autoturism, sub influența băuturilor alcoolice

În cursul nopții de 20 spre 21 mai a.c., polițiștii au depistat trei bărbați în timp ce conduceau autoturisme, deși consumaseră alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorii auto au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,27 și 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Unul dintre aceștia a fost sancționat contravențional, iar doi sunt cercetați pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, fată de șoferi a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere.

Șofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una dintre cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor de circulație. Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat alcool, chiar și în cantități mici!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei surprinși în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

În perioada 19-20 mai a.c., polițiștii au depistat trei bărbați în timp ce conduceau autoturisme, deși nu posedau permis de conducere.

Cei în cauză au fost surprinși pe raza localităților Podu Rizii, Vlădeni și Finta Mare.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

pistol-cu-gazUn bărbat din Dragodana, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

La data de 20 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Dragodana.

Acesta este cercetat după ce a fost depistat în timp ce deținea la domiciliu un pistol cu gaze, deși valabilitatea permisului de port armă expirase.

Acțiuni ale polițiștilor de la Serviciul Rutier

În zilele de 19 și 20 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea celor care afectează siguranța traficului prin nerespectarea regulilor de circulație.

În cadrul activităților, polițiștii au controlat 209 vehicule, au legitimat 246 de persoane și au constatat 3 infracțiuni.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la aproximativ 60.000 de lei.

Din totalul acestora, 70 au fost pentru încălcarea limitei legale de viteză și 24 pentru neportul centurii de siguranță.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_polpuBănuit de furt, identificat de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din localitate, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reținut că, la data de 18 mai a.c., ar fi sustras dintr-o anexă gospodărească o motocositoare și o drujbă.

Bunurile sustrase au fost recuperate și vor fi restituite părții vătămate.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să aibă grijă de bunurile lor, să le asigure corespunzător și să nu le lase nesupravegheate nici măcar pentru câteva minute.

Fiți preventivi și nu veți deveni victima unei infracțiuni !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial