2 mai 2024
Accident pe Valea Dâmboviţei, în Voineşti

Accident pe Valea Dâmboviţei, în Voineşti

Accident pe Valea Dâmboviţei, în Voineşti.

O femeie în vârstă de 70 de ani a aveut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost izbită de o maşină.

La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 63 de ani, din localitate.

“Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Voinești.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 63 ani, din Voinești, în timp ce ar fi condus un autoturism pe DN 72 A, în localitate, ar fi acroșat și accidentat o femeie, de 70 de ani.

În urma impactului, femeia a fost rănită, fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă pietonilor:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare destinate pietonilor, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asigurați-vă temeinic din ambele părţi!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul faptul că, în cazul în care traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați atenție sporită.

Nu utilizați telefonul mobil sau alte dispozitive electronice atunci când traversași un drum public, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față.

De asemenea, pe timp de noapte, îmbrăcați obiecte de vestimentație care să aibă aplicate accesorii fluorescent-reflectorizante sau purtați o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri”, precizează IPJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial