29 martie 2024
Accident pe DN1 A, la Cornești! Ce a pățit un bătrân, de 79 de ani

Accident pe DN1 A, la Cornești! Ce a pățit un bătrân, de 79 de ani

accimf2Polițiștii rutieri recomandă bicicliștilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a reduce gradul de implicare în accidente de circulaţie

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați că pe DN 1 A, în localitatea Cornești, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetări a reieşit că un bărbat de 79 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

Acesta a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:

Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.

În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă.

Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.

Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bicicliştilor.

Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial