4 mai 2024

Accident la Băleni! O mașină s-a răsturnat, trei oameni au fost răniți!

acct5Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Viteza neadaptată la condiţiile de drum, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au fost sesizaţi că pe raza localității Băleni s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea a trei persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 39 de ani, din Bucșani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și s-a răsturnat.

Din accident a rezultat rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală uşoară a altor două.

Victimele au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţia rutieră  recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile meteo şi de drum .

Vă reamintim că viteza excesivă sau neadaptată reprezintă principalul factor generator de evenimente rutiere.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, îl determină să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

Aşadar, respectaţi normele rutiere şi vă veţi bucura de deplasări în siguranţă!

accagActivități desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, pentru siguranța publică

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, în ultimele 24 de ore, poliţiştii din Dâmbovița au acționat în teren, alături de celelalte structuri cu atribuții pe linie de ordine publică. Au fost organizate peste 100 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 5 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 36 de evenimente, dintre care 24 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 31 de infracţiuni, dintre care 10 contra persoanei, 6 contra patrimoniului, 10 de natură economică și două la Codul Silvic.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 303 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 136.625 de lei și au confiscat bunuri în cuantum de 5.255 de lei.

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor desfășurate pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Reamintim tuturor cetățenilor că poliția dâmbovițeană acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

lemneDepistaţi de poliţişti în timp ce transportau ilegal material lemnos

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, în colaborare cu pădurari, au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Astfel, au fost depistați trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, toți din Crângurile, în timp ce transportau 4 mᶟ de material lemnos, deşi nu dețineau avize de însoțire ori documente justificative de proveniență.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestora în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Acţiune a polițiștilor dâmbovițeni pentru prevenirea actelor de comerţ ilicit

Poliţiştii din Mănești și Dragomirești au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comerţului.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, polițiștii au confiscat peste 100 de kilograme de legume și fructe, 600 de țigarete și obiecte vestimentare, a căror proveniență nu a putut fi justificată.

  • poliDepistat în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere

Poliţiştii Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au depistat un tânăr de 19 ani, din Cojasca, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Butimanu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial