28 aprilie 2024
A plouat cu amenzi, în Dâmboviţa! Sute de şoferi, amendaţi şi fără permis

A plouat cu amenzi, în Dâmboviţa! Sute de şoferi, amendaţi şi fără permis

27902080_1516329071819351_143710 infracțiuni constatate, 286 de amenzi aplicate, 44 de permise de conducere reținute și 7 certificate de înmatriculare retrase sunt rezultatele obținute de polițiști în cadrul unei acțiuni organizate ieri

La data de 07 februarie a.c., polițiștii de la rutieră au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În cadrul activităților din teren, polițiștii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 286 de sancțiuni contravenționale, dintre care 74 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 pentru depășiri neregulamentare, 19 pentru indisciplina pietonală și 24 pentru abaterile comise de bicicliști.

34 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 44 de permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și au retras 7 certificate de înmatriculare.

poliAcțiune a polițiștilor rutieri din Găești

La data de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Găeşti au desfășurat o acțiune pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Acțiunea a vizat reducerea riscului de implicare a cetățenilor în evenimente rutiere.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.260 de lei și au reținut două permise de conducere.

Patru persoane au fost depistate de polițiști în timp ce conduceau autovehicule, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că două dintre autovehicule nu erau înregistrate ori înmatriculate.

De asemenea, în cazul unui tânăr de 19 ani, polițiștii au stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de către proprietar, care cunoştea faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere.

Un alt bărbat este cercetat de polițiștii Serviciului Rutier, după ce a fost surprins conducând un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

poliÎn ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la peste 30 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Ieri, 07 februarie, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a acționat pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza județului.

Polițiștii au organizat 6 acțiuni punctuale și au intervenit la 34 de evenimente, dintre care 24 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 30 de infracţiuni, dintre care 3 în flagrant.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 354 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 92.245 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști în domeniul siguranţei rutiere, au fost reținute 43 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_electricaInspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atrage atenția cetățenilor:

Nu folosiți instalații clandestine pentru racordarea la rețeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare!

La data de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu, în colaborare cu reprezentanţii unei societăți de distribuție a energiei electrice, au organizat o acţiune pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

Astfel, poliţiştii au constatat că 4 imobile erau racordate ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, folosind instalații improvizate.

Pe numele proprietarilor, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Polițiștii vă informează că, potrivit legislației în vigoare, intervențiile asupra echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracțiune prevăzută și pedepsită ca atare de Codul Penal.

Vă sfătuim să nu acceptați „ofertele” venite din partea unor persoane neautorizate și să nu permiteți accesul acestora la instalațiile de energie electrică în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităților reale de energie electrică consumate.

uvalahiaAcțiuni pentru siguranța studenților

Pe parcursul semestrului I al anului universitar 2017-2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în permanență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale care ar fi putut afecta siguranța studenților și a cadrelor didactice.

Astfel, zilnic, universitatea din Târgoviște și unitățile de cazare a studenților au fost incluse în intinerariile de patrulare ale polițiștilor.

Au fost efectuate 109 controale, dintre care 12 pentru verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003 privind paza și protecția persoanelor, bunurilor și obiectivelor, 21 pe linia Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 16 pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență.

De asemenea, au fost efectuate 11 instruiri ale personalului cu atribuții în domeniul pazei.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Totodată, au avut loc întâlniri interactive cu studenții, în cadrul cărora au fost abordate teme privind siguranța personală și cea rutieră.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial