10 mai 2024
A montat plăcuţele altei maşini şi a încărcat camioneta cu lemne până la refuz. A primit o amendă de aproape o mie de euro

A montat plăcuţele altei maşini şi a încărcat camioneta cu lemne până la refuz. A primit o amendă de aproape o mie de euro

Un control în trafic i-a adus necazuri unui şofer, de 26 de ani, la Răcari.

Poliţiştii spun că tânărul a montat plăcuţele altei maşini şi a încărcat camioneta cu lemne până la refuz.

A primit o amendă de aproape o mie de euro, din cauză că încărcătura depăşea gabaritul vehiculului, dar este şi cercetat într-un dosar pentru că a pus în circulaţie un vehicul căruia îi fusese reţinute plăcuţele şi certificatul de înmatriculare.

“Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Berevoiești, în care se afla material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, iar autovehiculul avea montate alte plăcuțe cu număr de înmatriculare, acestea aparținând unui alt vehicul.

Polițiștii au stabilit că șoferul a fost oprit, în cursul nopții de 9 spre 10 decembrie a.c., de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care i-au reținut plăcuțele și certificatul de înmatriculare al autoutilitarei conduse și l-au sancționat contravențional pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional de polițiștii din Răcari, cu amendă în valoare de 4.350 de lei, pentru că încărcătura transportată a depășit gabaritul vehiculului, dar și pentru că nu a respectat normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise şi/sau la dimensiunile maxime admise de autoritatea competentă.

În cauză, a fost întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial