4 mai 2024
A fost razie, azi-noapte, pe drumurile din Dâmbovița. S-au dat amenzi cu nemiluita

A fost razie, azi-noapte, pe drumurile din Dâmbovița. S-au dat amenzi cu nemiluita

În cadrul raziei desfășurate noaptea trecută, polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale, au reținut 13 permise, au retras 9 certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.

În cursul nopții de 17 spre 18 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 419 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 83.634 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 322 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 90 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare

. _Exemple: _ La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe drumul comunal 9, din comuna Iedera, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Valea Lungă. Acesta a fost supus testării pentru depistarea prezenței unor substanțe psihoactive, fiind indicat un rezultat preliminar pozitiv. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu, au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani , din comuna Potlogi, în timp ce ar fi condus un autoturism, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, pe drumul județean 601 A, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un alt tânăr de 18 ani, care ar fi condus un autoturism, deși nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Alți doi bărbați au fost surprinși în trafic, pe drumul național 7, în timp ce ar fi condus autoturisme, fiind sub influența alcoolului. Cei doi au fost testați de către polițiști cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial