„Am reuşit să finalizăm acest dispensar uman. După mai bine de 20 de ani de nepăsare a trebuit să-l repunem în funcţiune şi să-l redăm cetăţenilor comunei Răzvad.Vorbim de o investiţie de 8,5 miliarde de lei, vorbim de nişte bani alocaţi încă de anul trecut de către Guvernul Ponta, bani cu care am reuşit să modernizăm, să dotăm, să extindem acest obiectiv, să-l împrejmuim şi să avem o curte aşa cum trebuie, dar şi dotările de care doctorii au nevoie pentru a-şi putea desfăşura activitatea.
Avem dotări nu doar de mobilier, ci şi dotări medicale, aparatură medicală care va fi de folos tuturor celor care vor veni la consultaţii. Am întâmpinat foarte multe dificultăţi deoarece, anul acesta, Ministerul Dezvoltării a sistat finanţarea pe OG 28 din luna septembrie, dar cu eforturi majore din partea Consiliului Local, cu eforturi din partea constructorului, am reuşit să finalizăm investiţia într-un termen cât mai scurt.
După un an şi trei luni, am reuşit să finalizăm acest obiectiv, a fost o muncă destul de grea, aplicată, dar cu rezultate frumoase. Comuna Răzvad a intrat pe un făgaş corect şi vă pot spune că lucrăm în prezent la mai multe proiecte.
Ne dorim ca tot ce avem în comună să arate aşa cum arată Dispensarul. Vreau să vă rog să aveţi încredere şi răbdare că vom face ceea ce trebuie pentru comună, dar nu putem face totul peste noapte, toate lucrurile acestea necesită timp şi muncă.
Vă asigur că avem suficientă putere de muncă, dar şi sprijin de la autorităţile judeţene, de care sper că ne vom bucura în continuare”, s-a adresat primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru.
„Mă bucur că suntem la un eveniment pe care noi îl planificasem ceva mai devreme, dacă nu se întrerupea finanţarea în luna septembrie. Particip aici în calitate de preşedinte al CJD, dar în acelaşi timp şi de locuitor al comunei Răzvad, pentru că şi eu locuiesc la Valea Voievozilor.
Nu am apelat la Dispensarul din Răzvad, sper să nu am nevoie prea curând, dar ştiţi cum e viaţa te poate pune uneori în situaţia de a avea nevoie. Chiar dacă 2016 a fost un dificil pentru noi, autorităţile judeţene, investiţia în sănătate a fost o prioritate… Sunt bucuros că am finalizat, în urmă cu trei săptămâni, Dispensarul TBC de la Dealu Mare din Târgovişte, o investiţie de 16 miliarde de lei.
Suntem în curs de achiziţie şi probabil vom finaliza, până la sfârşitul anului, noua Staţie de Oxigen de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, care costă un milion de euro. Foarte important este că am început de două săptămâni lucrările de reabilitare a Spitalului de la Moroeni, care era practic abandonat de peste 35 de ani.
Cred eu că în 2-3 ani, cu eforturi serioase, vom reda sistemului medical din România o locaţie care a avut cândva o adresabilitate naţională. Ca urmare, lucrarea finalizată astăzi (n.n. ieri) se înscrie în ceea ce noi considerăm a fi prioritar, adică drum, apă, canal, şcoală, spital, respectiv dispensar, locaţii care sunt utile oamenilor. Pentru comuna Răzvad sunt câteva proiecte prioritare, respectiv reabilitarea Şcolii, prin Programul Operaţional Regional POR, proiect pregătit, dar care aşteaptă Ghidul de finanţare la care Guvernul ar fi trebuit să lucreze şi să-i dea drumul până azi.
Avem pregătită aplicaţia pentru apă şi canal, care este cea mai mare problemă a comunei Răzvad. Aşteptăm ca Guvernul să publice Ghidurile pe Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM şi eu cred că în anii 2018-2019 cu toţii vom fi conectaţi la apă şi canal în comuna Răzvad. De asemenea, am pregătit mai multe proiecte pe OG 28/2013 pentru asfaltarea drumurilor comunale.
Închei spunând că Răzvadul merită mai mult, pentru că este o localitate care, din păcate, a rămas în urmă faţă de vecini, dacă ne raportăm la Aninoasa şi Şotânga, dar sunt convins că prin efortul nostru, al tuturor, vom sprijini autorităţile locale şi vom recupera această rămânere în urmă în următorii 3-4 ani”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu prezent la eveniment.