28 martie 2024
A doua seară a Crizantemei de Aur, la Târgovişte

A doua seară a Crizantemei de Aur, la Târgovişte

Cea de-a doua seară a Crizantemei de Aur, festival dedicat genului de suflet al muzicii românești, a adus publicului momente muzicale de excepție ale unor mari artiști români – spectacolul oferit de Dalila Cernătescu și Florin Răducanu Jazz Big Band și recitalul lui Alexandru Mânzat.

Călătoria în timp a început cu recitalul tenorului Alexandru Mânzat, care a deschis sărbătoarea romanțelor cu melodii precum “Ochii care imi sunt dragi” și “În cârciumioara unde cântă un cobzar”. Frumoasa voce a acestuia a transmis publicului o stare de vibrație și visare, spectatorii fiind cu gândul și sufletul la farmecul vremurilor de altădată.

Reprezentantii competitiei de interpretare din cea de-a doua seară au fost: Octavian Cosmin Dinuț, Maria Mușat, Ana Ghibea, Alexandru Rusu, Gheorghe Leordean, Raisa Bârnaz și Mugurel Gabor, acompaniați de orchestra “Romanticii” condusă de maestrul Dan Ardelean. Alături de ei, pe scenă, au fost prezenți și amfitrionii festivalului: actorul Adrian Păduraru, însoţit de Miruna Vâju, actriţă a Teatrului Municipal Târgovişte.

Sfârșitul serii a fost punctat de momentul muzical inegalabil al Dalilei Cernătescu împreună cu Florin Răducanu Jazz Big Band, formație exponentă a noii generații de jazz românesc. Cu un aranjament orchestral inedit, artiștii au cucerit publicul de cum au pășit pe scenă.

Florin Răducanu, muzicianul de jazz al anului 2009, și-a creat un renume din proiectele în care îmbină muzică clasică cu jazz. Dalila Cernătescu, cu un palmares internațional extraordinar, cunoscută ca fiind un “copil minune”, este singura muziciană care interpreteză la nai “Primăvara” şi “Iarna” de A. Vivaldi, respectând tonalităţile originale. După ce a impresionat o lume întreagă pe marile scene internaţionale, aceasta a cucerit publicul din Târgoviște la Crizantema de Aur.

Într-un decor elegant, cu parfum de crizantemă și romanță, cei 45 de ani de tradiţie au fost readuşi în atenţia iubitorilor de muzică într-o expoziție a afișelor de la fiecare ediţie a Crizantemei de Aur.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial