„Cadrul legal în baza căruia se vor desfăşura alegerile locale la 10 iunie este format din Legea 67/2004, OUG nr. 3/2012 şi un număr de nouă hotărâri de guvern, numerotate de la 140 până la 148. La nivelul judeţului, alegerile sub aspect tehnic vor fi coordonate de o comisie judeţeană, constituită prin Ordin al Prefectului.
Aceste organisme vor fi întrunite săptămânal pentru a urmări toate activităţile pe care le desfăşoară deja în perioada electorală, în baza programului calendaristic aprobat de guvern. Faţă de alegerile locale din 2008, au apărut câteva influenţe generate de creşteri sau diminuări de populaţie. Circumscripţia electorală nr. 19 Cândeşti va avea –2 consilieri, Circumscripţia 33 Doiceşti +2 consilieri, Circumscripţia 48 Măneşti +2 consilieri, Circumscripţia 58 Perşinari +2 consilieri, Circumscripţia 75 Tărtăşeşti +2 consilieri, Circumscripţia 79 Valea Lungă –2 consilieri. Pe total judeţ, vor fi aleşi 40 de consilieri municipali, 81 consilieri orăşeneşti, 1088 consilieri comunali, în total 1209 consilieri locali +34 judeţeni.
Vom avea aproximativ 425 de secţii de votare. S-au stabilit sediile birourilor electorale de circumscripţie şi programul de funcţionare a acestora. Pe 14 aprilie a avut loc, la sediul Tribunalului, tragerea lor la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie. S-a făcut şi învestirea acestora prin tragere la sorţi, urmând să se prezinte la circumscripţie pentru a-şi prelua atribuţiile, în sensul de a monitoriza aplicarea prevederilor legale în materie de alegeri locale pe raza teritorială a circumscripţiei respective.
Activitatea acestora va fi zilnică, între 12.00-18.00, şi vor fi plătiţi din bugetele locale cu 85 lei/zi (sumă netă) pentru 6 ore/zi”, ne-a precizat jr. Antonel Jîjîie, subprefectul judeţului Dâmboviţa.