lun. dec. 23rd, 2024

lect4Lecţie de omenie la Bucşani, în judeţul Dâmboviţa.

Mai mulţi oameni au sărit în ajutorul unei familii cu doi copii rămasă pe drumuri în urma unui incendiu devastator. Focul ar fi pornit din bucătăria unor vecini, dar s-a extins şi în locuinţa celor patru.

lect5În curte au locuit până în urmă luni doi soţi şi copiii lor, adolescenţi. Când s-a declanşat incendiul, erau acasă proprietara şi fiica ei.

lect7Elena Barbu, proprietara casei distruse: “Eu am ieşit la poartă cu fata, erau flăcările… vâlvătaie…am plecat încolo, că mi-a fost frică. N-am avut curaj să vin încoa’, când am văzut flăcările, mi-e frică de foc.”

Cele două au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

lectFlorin Barbu, proprietarul casei distruse: “De la verişoară-mea, din spatele casei, i-a luat bucătăria foc, de la maşina de spălat. S-a dus flacără puternică de acolo, a plecat la colţul casei, pe placaj, s-a întins la capacul meu”.

lect2Rudele oamenilor au mers într-un suflet acolo, însă, n-au avut cum să lupte cu flăcările uriaşe. Până au venit pompierii, a ars tot.

lect1Ion Andreescu, cumnatul proprietarilor: ’Nu se mai putea face nimic, toată casa era compromisă, nu mai sunt spaţii de locuit. Îmbrăcămintea toată a ars”.

Proprietarii casei au venituri modeste şi nu au bani să îşi cumpere materialele de construcţii de care au atâta nevoie ca să refacă locuinţa. Bărbatul este muncitor la o firmă de reparaţii şi câştigă 1.400 de lei pe lună. Colegii de serviciu i-au sărit în ajutor.

lect6Dumitru Ogescu, coleg de serviciu al proprietarului: “Facem tot ce se poate face. Şi cu ajutorul firmei, al colegilor, mâna de lucru, ceva bănuţi, cât am putut, am dat şi noi”.

lect8Din primele verificări, anchetatorii spun că de vină pentru producerea incendiului ar fi un scurtcircuit la reţeaua electrică. Focul s-a răspândit cu repeziciune, iar din gospodărie nu a mai rămas nimic, aşa că orice ajutor le este binevenit oamenilor rămaşi fără acoperiş deasupra capului.

lect3Cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei necăjite, cu materiale de construcţii, haine sau aparatură pot suna la numărul de telefon 0722.956.660 sau pot dona în contul – RO90 INGB 0000 9999 0596 6246, deschis la ING Bank, pe numele proprietarului casei – BARBU FLORIN GEORGIAN