vin. oct. 18th, 2024

Administratorul unei societăţi comerciale este cercetat pentru evaziune fiscală şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa au început urmărirea penală împotriva numitei B.F., din comuna Potlogi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, fapte prev. şi ped. de Legea nr. 241/2005 şi Legea 53/2003, modificată prin Legea 40/2011.

Bărbatul, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale, a efectuat operaţiuni fictive, constând în aceea că a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale reprezentând prestări servicii, în valoare totală de 5 976 000 lei, emise de două societăţi comerciale, care nu funcţionau şi nu aveau înregistrate în contabilitate aceste facturi, aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 1 878 000 lei.

Totodată, acesta a primit la muncă un număr de 146 de persoane, pentru care avea încheiate contracte individuale de muncă pentru o normă de două ore pe zi, în condiţiile în care persoanele desfăşurau activităţi în construcţii cu normă întreagă, contribuţiile la bugetul de stat fiind inferioare.

Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea anchetei să se propună soluţie procedurală parchetului.