18 mai 2024
Pucioasa – Razie cu parfum… PENAL!

Pucioasa – Razie cu parfum… PENAL!

Acţiune a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice

Lucrători ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor la o societate comercială de pe raza oraşului Pucioasa.

Ca urmare a verificărilor şi cercetărilor efectuate, au fost identificate 224 recipiente de parfum ce aveau aplicate mai multe coduri de identificare ce corespund unor mărci precum „LANCOME”, „CHANEL”, „ARMANI”, „GUCCI” , „VERSACE”, „CAHCAREL”, „HOGO BOSS”, pentru care numitul P.C., nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi de autenticitate, existând suspiciuni că acestea ar putea fi contrafăcute. Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial