lun. dec. 23rd, 2024

prim-tgv“Municipiul Targoviste a fost inclus in topul celor mai eficiente 10 administratii locale din Romania!
Dincolo de aceasta pozitie onoranta, cred ca cel mai important aspect consta in faptul ca ne situam pe locul 2 pe tara la absorbtia de fonduri europene, cu un cuantum de 748 Euro/locuitor, ceea ce ne plaseaza cu mult in fata unor municipii cu bugete si posibilitati mult mai mari (Cluj, Craiova, Sibiu, Timisoara, Iasi, Brasov, etc), fiind depasiti numai de Alba-Iulia la acest capitol.
De mentionat ca, cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene a fost inregistrata in anul 2015, atunci cand Municipiul Targoviste a atras mai mult de jumatate din totalul fondurilor europene ajunse in Targoviste, calculate de la momentul dobandirii de catre Romania a statutului de tara membra UE.
Este evident ca mai sunt multe lucruri de facut, dar cred ca suntem pe drumul cel bun.

Studiul a fost realizat de UrbanizeHub, care luni a lansat “Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România”.
UrbanizeHub este un agregator de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă, înfiinţat de către mai mulţi experţi din întreaga lume. În România, Urbanize Hub este coordonat de către bănăţeanul Graţian Mihăilescu.

Referitor la Municipiul Targoviste, se arata:
” Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 94 milioane euro, iar absorbţia de fonduri europene în aceeaşi perioadă a fost de €59,5 milioane şi €748 pe cap de locuitor, ceea ce duce oraşul Târgovişte printre fruntaşele oraşelor din România.
Târgovişte nu are avantajul unui buget foarte generos, dar oraşul are o administraţie care în ultimii ani a desfăşurat proiecte pe bandă rulantă şi a înregistrat una din cele mai bune absorbţii de fonduri europene pe cap de locuitor.
Primăria a desfăşurat de asemenea o serie de programe integrate în cartierele comuniste şi şi-au pus mai toată trama stradală la punct”.

La această analiză au lucrat mai mulţi experţi ai organizaţiei UrbanizeHub, care au evaluat performanţele edililor ţinând cont de mai mulţi indicatori: valoarea absolută a cheltuielilor de capital şi valoarea absolută a absorbţiei de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; cheltuielile de capital pe cap de locuitor şi absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016; modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani”, a precizat edilul Cristian Stan.